မုန္႔လက္ေဆာင္းလုပ္နည္း

ခ်စ္သူမ်ားေန႔ အတြက္ အထူးစပရွယ္ကေတာ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္း ေအးေအးေလးပါပဲ။ ပူျပင္းတဲ႔ ရာသီမွာ ရင္ေအးခ်မ္းေအာင္ မုန္႔လက္ေဆာင္ေလး ျမည္းသြားၾကပါအုန္းေနာ္။ မုန္႔လက္ေဆာင္ကို ထန္းလ်က္ရည္နဲ႔ လုပ္သလုိ အုန္းနုိ႔ရည္နဲ႔လည္း တြဲစားၾကပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ၂မ်ဳိးလုံးၾကိဳက္တာမုိ႔ လုပ္နည္း၂ခုလံုး မွ်ေ၀ေပးထားပါတယ္…

မုန္႔လက္ေဆာင္း ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖက္ – ၁ျပည္
ထန္းလ်က္ မုန္႔လက္ေဆာင္း ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၂။ ထန္းညက္ – ၄၀၀ ဂရမ္
၃။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္


အုန္းနုိ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္း ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၄။ အုန္းသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ထားျပီသား)
၅။ သၾကား – ၂၀က်ပ္သား
၇။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ လုပ္ျပီးသား မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ မ်ားကို ဒယ္အုိး အၾကီးတစ္ခုထည္႔ျပီး ေရစိမ္ထားေပးပါ။

၂။ အရင္ဆံုး အုန္းနုိ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းအတြက္ ဒယ္ထဲသို႔ အုန္းနုိ႔ရည္မ်ား ထည္႔ကာ သၾကား(၂၀က်ပ္သား) ထည္႔ျပီ သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ အပူအနည္းငယ္ေပးလိုက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ အုန္းနုိ႔ရည္မ်ားကို ျပန္အေအးခံထားေပးပါ။
၄။ အေအးခံျပီမွ ခြက္တစ္ခုထဲ မုန္႔လက္ေဆာင္း တ၀က္ခန္႔ထည္႔ကာ အုန္းနုိ႔ရည္ထည္႔ေပးပါ။

၅။ ျပီမွ မုန္႔လက္ေဆာင္း ပိုစိမ္႔သြားေအာင္ နုိ႔စိမ္း စားပြဲတင္ဇြန္းခန္႔ ထည္႔လိုက္ေသးတယ္။

၆။ ေရခဲတုံးအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ အုန္းနုိ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းေလးကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။

၇။ ထန္းလ်က္ရည္နဲ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းမွ ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ေတာ႔ ထန္းလ်က္မ်ားကို ဒယ္ထဲ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔ျပီး မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ က်ဳိထားေပးျပီး မပ်စ္မက်ဲ အေနထားေရာက္လွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ ထန္းညက္ရည္ ခြက္တစ္ခုထဲ ျပန္ထည္႔ထားကာ အေအးခံထားေပးပါ။

၈။ ျပီမွ ခြက္ထဲ မုန္႔လက္ေဆာင္ဖက္ တ၀က္ထည္႔ျပီ ထန္းလ်က္ရည္မ်ားကုိထည္႔ကာ ေရခဲတံုးေလးမ်ားထည္႔ေပးပါ။
၉။ ခ်စ္သူမ်ားေန႔မွာ ကိုယ္ခ်စ္သူနဲ႔ မုန္႔လက္ေဆာင္းေအးေအးေလးေတြကို ရင္ခုန္စြာ သံုးေဆာင္ၾကစုိ႔ေနာ္..
Wutyee Food House မွ ကူးယူပါသည္။

No comments :

Post a Comment