သာေခြယိုင္လုပ္နည္း


၀တ္ရည္ အေမလက္ရာ သၾကၤန္အတက္ေန႔ အတြက္ သာေခြယိုင္ေလးပါ။ ေကာက္ညွင္းခ်ိတ္(အမဲ)ရယ္ အုန္းနုိ႔ရယ္ တြဲစားရတဲ႔ ျမိတ္ရုိးရာမုန္႔ေလးပါ။ ခ်ဳိစိမ္႔ေနမို႔ စားလို႔ အရမ္းေကာငးပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းခ်ိတ္ (အမဲ) – နုိ႔ဆီဗူး ၃ဗူး
၂။ ဓနိပ်ား – ၂ခြက္

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဓနိပ်ားဆုိတာ ထန္းလ်က္လုိမ်ဳိးပဲ။ ဒါေပမယ္႔ ျမိတ္မွာေတာ႔ ဓနိရည္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ႔ ထန္းလ်က္ကို ဓနိပ်ားလို႔ ေခၚတာပါ


၃။ သၾကား – ၃၀ က်ပ္သား
၄။ အုန္းသီး – ၄လံုး (အရည္ညွစ္ထားပါ)
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေကာက္ညွင္းခ်ိတ္မ်ားကို ေရျဖင္႔ ျပဲေနေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။ ျပဳတ္ေနစဥ္အတြင္း အုိးမကပ္ေအာင္ အနည္းငယ္ ေမႊေပးပါ။

၂။ ေကာက္ညွင္းခ်ိတ္မ်ား ျပဲသြားမွ ဓနိပ်ား၊ သၾကား ထည္႔ေပးပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေကာက္ညွင္းခ်ိတ္တြင္ ဆားမထည္႔ရပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ညွစ္ထားေသာ အုန္းနုိ႔ရည္ ကို ဆားျဖင္႔ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၄။ ခြက္တစ္ခုထဲ တစ္ေယာက္စာ ေကာက္ညွင္းခ်ိတ္မ်ားထည္႔ျပီ အေပၚမွ အုန္းနုိ႔ရည္မ်ား ဆမ္းလုိက္ပါ။

၅။ သၾကၤန္အတက္ေန႔အတြက္ ခ်ဳိစိမ္႔တဲ႔ သာေခြယိုင္ေလးကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

Wutyee Food House မွ ကူးယူပါသည္။

No comments :

Post a Comment